Gecementeerde plint

VAKKUNDIG AANBRENGEN VAN GECEMENTEERDE PLINT OP UW GEVEL

Gevelwerken Croes is uw specialist in het aanbrengen van gecementeerde plint voor zowel moderne als klassieke woningen. Contacteer ons voor een gratis offerte!

Wij plaatsen gecementeerde plinten op zowel moderne als klassieke woningen. Doorgaans werken we deze af met een verf of een gemalen natuursteen crepi.

Gevelplinten

De meeste woningen worden onderaan afgewerkt met gevelplinten. Dat ziet er niet alleen mooi uit, gevelplinten zorgen ook voor bescherming tegen opspattend slijk en ander vuil. Deze plinten worden vaak op twee manieren afgewerkt: met blauwe hardsteen of door middel van een gecementeerde strook.

Blauwe hardsteen wordt vaak gebruikt als gevelplint, maar heeft ook andere toepassingen zoals de omkadering van poorten, de afwerking van trappen en meer.

Een leuk en budgetvriendelijker alternatief voor blauwe hardsteen is een cementering. Een gecementeerde plint kan op verschillende manieren worden afgewerkt: Glad, geschuurd of gesponst. Het is ook makkelijk overschilder baar.

Gecementeerde plint of blauwe hardsteen?

Heel wat mensen twijfelen tussen een gecementeerde plint voor hun woning, of voor blauwe hardsteen. Je moet echter afwegen wat je het belangrijkste vindt.

Als je de beste en mooiste oplossing wenst, hou het dan bij een plint van blauwe hardsteen. Het oogt klassevol, laat zich perfect combineren met alle mogelijke gevelmaterialen en zal niet vervuilen door opspattend water.

Groot nadeel van blauwe hardsteen is echter de prijs, die ligt veel hoger dan de kost van gecementeerde plint.

De gecementeerde plinten zullen mettertijd echter donkerder worden door de inwerking van het vocht en kunnen hier en daar ook witte vlekken vertonen. Maar dit kan deels voorkomen worden met het aanbrengen van een hydrofuge of waterafstotent middel.

Verder kan je het probleem ook beperken door rond de woning een strook dunne kiezelsteentjes aan te liggen zodat het water minder fel zal opspatten.

Meer info of het aanbrengen van gecementeerde plint aan uw woning?